Monster

Artikel 5 van 7
€ 9,95 (inclusief btw)

Wat is het idee?

Met Pakje Monster maak je, je eigen monster. Dit werkt in het kort als volgt. Je zoekt een lege verpakking. Dit kan de doos van Pakje Monster zijn, maar ook iets heel anders. Hierop plak je uitstekende delen, knobbels en bobbels. Daarna ga je aan de slag met papier maché. De snelle variant is zijdevloeipapier op de verpakking plakken om deze daarmee een kleurtje te geven. De uitgebreide versie is eerst krantenpapier pakken en daarna afmaken met het zijdevloeipapier. Ten slotte maak je het monster af met materialen uit de doos. Een uitgebreide werkbeschrijving vind je in Pakje Monster.

Aan wie geef ik Pakje Monster cadeau?

De ‘officiële adviesleeftijd’ is 6 jaar en ouder. Jongere kinderen vinden papier maché vaak nog wat lastig. Wel kunnen ze samen met een volwassene een (eenvoudig) monster maken door stukjes zijdevloei op te plakken. De gekke materialen vinden ze vaak wel bijzonder interessant! Pakje Monster wordt vaak verkocht als cadeau voor een kinderfeestje.

Wat zit er in dit knutselpakket?

Alle knutselpakketten bevatten: een werkbeschrijving, behanglijm, 2 kleuren zijdevloei, foamstickertjes, metaaldraad, stevige kartonnen ringen en informatie over ‘Alebrijes’. Dit is een kunstvorm uit Mexico, waarbij monsters van papier maché worden gemaakt. Vanzelfsprekend zitten alle knutselpakketten vol met industriële restmaterialen, vondsten uit de kringloopwinkel en onderdelen van spelletjes. Zo zijn er Pakje Monsters met een betonplug, dobbelsteen, harig band, latex handschoen, pennendopje, klittenband, arm van jumbolino, gaas, isolatiemateriaal, puzzelstukje, schuimrubber, kraal, foam puzzelstuk, pokerfiche of diaraampje. LET OP: Pakje Monster kan kleine (puntige) onderdelen bevatten, die niet geschikt zijn voor jonge kinderen die spullen in hun mond stoppen!
LET OP: Pakje Monster kan kleine onderdelen bevatten.

Wat is handig om in huis te hebben?

Niets bijzonders. Een schaar en lijmstift heb je vast nog wel in de kast liggen. Zo niet, dan stop je die toch straks even in je winkelmandje.

Lekker verantwoord!

Pakje Monster bestaat voor het overgrote deel uit (industriële) restmaterialen en uit spullen die gekocht zijn bij kringloopwinkels en op rommelmarkten. Wat wel nieuw is gekocht? De verpakking, de behanglijm, het metaaldraad, de foamstickers en zijdevloei. Alle materialen zijn voor je uit elkaar gehaald, geknipt, gevouwen, opgerold en ingepakt door volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking bij activiteitenbegeleiding De Makerij in Rotterdam Schiebroek. Dit werk doen ze met veel plezier en inzet!

© 2013 - 2024 Studio Sproeten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel