Vriendjes

Artikel 4 van 7
€ 9,95 (inclusief btw)

Wat is het idee?

Met Pakje Poppenkast knutsel je grappige houten figuurtjes. Dit knutselpakket is op zijn leukst met een peuter of kleuter samen, omdat het zo goed past bij hun belevingswereld. Tot een jaar of 6 hebben kinderen zeker hulp nodig bij het maken van de gezichtjes, omdat hun fijne motoriek nog niet zo goed ontwikkeld is. Het is voor kleintjes bijvoorbeeld moeilijk om zelf de oogjes op te plakken. Kleren lukken wel weer door de elastiekjes. Ook het versieren van de doos kunnen ze prima zelf. Het is een super leuk knutselpakket om samen te doen. En als alles klaar is, kunnen kleuters heerlijk spelen met hun eigen poppenkastje.

Wat zit er in Pakje Poppenkast?

In Pakje Poppenkast vind je houtjes in 5 verschillende diktes. Deze kun je aankleden met zeker 10 verschillende soorten stoffen, waaronder gordijnstof, tricot, katoen, breisel, nylon en een dikke geweven stof. Ook krijg je lintjes, draad, oogjes, sterretjes, rubber, elastiekjes, punaises, een veer en andere leuke restmaterialen! LET OP: in een apart zakje vind je kleine (puntige) onderdelen, die niet geschikt zijn voor jonge kinderen die spullen in hun mond stoppen!

Wat is handig om in huis te hebben?

Niets bijzonders. Een schaar en goede lijm.

Lekker verantwoord!

De houtjes in Pakje Poppenkast zijn reststukken uit een timmerfabriek. De stofjes zijn onder meer afkomstig van Sonia Angulo Couture en van ByFerial. Volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking schuren de houtjes, knippen de stofjes, rollen ze op en en pakken ze in. Dit werk doen ze met veel plezier en inzet bij activiteitenbegeleiding De Makerij in Rotterdam Schiebroek! Tieners uit de structuurklas van VSO Herenwaardsorteren en tellen alle kleine materialen en stoppen deze in een zakje. Op deze manier kunnen ze vast ervaring opdoen met productiewerk.

© 2013 - 2024 Studio Sproeten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel